lauantai 8. helmikuuta 2014

C-Pentue on syntynyt Anncourt Dora & FI & SE & LV & LT MVA Blenjoy Scandic Hunk



Olihan kokemus taas tämäkin synnytys...
Tiineys vrk 56 (keskiviikko 5.2) lämmöt laski 36.9, sitten taas sahaili 37.7 ja alas.

Tiineys vrk 57 (torstai 6.2)  lämmöt sahasi 37-37.7, kunnes illalla klo23 lämmöt laski 36.4, yö oli rauhaton ja ulkona juostiin moneen otteeseen. Petaamaan ja läähättämään alkoi aamuyöstä 7.2 (vrk 58)

Tiineys vrk 58 (perjantai 7.2) jatkui petaamisella ja läähättämisellä, ruoka maistui, ulkona juostiin vähän väliä. Itse jouduin lähteä töihin ja mieheni jäi vahdiksi kotiin. Doran toiminta jatkui samanlaisena ja minä pidin peukkuja että kerkeisin mukaan synnytykseen. Olimme kuitenkin sopineet ystäväni Piritan kanssa että hän tulee Mikin avuksi jos jotain rupeaa tapahtumaan.
Klo.21 sainkin viestin kotoota että H-hetki lähellä ja kohta perään että nestepussi pullottaa jo, äkkiä Pirita tänne! No minä soitin Piritalle ja samoihin aikoihin pääsin lähtemään töistä kotiin. Ensimmäinen pentu syntyi klo.21.10, kerkesi syntymään juuri ennen kuin Pirita kerkesi paikalle, mutta hienosti isäntä hoiti tilanteen. Ensimmäinen pentu oli blenheim poika joka painoi 161g, oli aika hoikassa kunnossa ja kuivan oloinen, mutta reippaana tissille ja päättänyt taistella =)
Doran toiminta jatkui...kerkesin itsekin kotiin ja vapautin isännän kätilön hommista. Seuraava pentu syntyi klo.23.25, oli todella tiukalla napanuorasta kiinni, istukka ei ollut vielä syntymässä ja jouduimme todella tekemään töitä jotta saimme napanuoran katkaistua ja pennun irti, siihen paikkaan loppui myös Doran supistukset. Toinen pentu oli blenheim poika kauniilla spotilla, painoa oli 234g.
Siinä sitä sitten istuttiin ja odoteltiin seuraavaa pentua syntyväksi, Dora edelleen läähätteli mutta kovimmat supistelut oli tyyntynyt eikä tuntien kuluessa ruvennut mitään kuulumaan. Yöllä soitin päivystävälle eläinlääkärille ja pyysin ohjeita kuinka nyt toimia, pistäisimmekö oksitosiinia vahvistamaan polttoja ja juuri niin sitten toimimme, mutta ei siitäkään ollut apua, muutaman kerran Dora yritti ponnistaa ja siinä kaikki.
Samassa tämä päivystävä eläinlääkäri ilmoitti lähtevänsä poikivan lehmän luokse ja olevansa tavoittamattomissa parikin tuntia, Nice! Muut mahdolliset päivystävät olikin sitten 100km päässä.
Dora oli kuitenkin hyvä vointinen ja rauhallinen, pentujenkin sydänäänet oli vahvat ja päädyimme laittamaan viestiä omalle eläinlääkärille että ottaisi yhteyttä kun herää ja näkee viestin.
Itselläni olikin valvotun yön jälkeen edessä myös aamuvuoro jonne lähdin seitsemäksi.
Klo.8 sain puhelun eläinlääkäriltä ja sovimme että Mikki vie Doran leikattavaksi klo.10, siitä alkoi piinaavat pari tuntia ja kaikenlaisia ajatuksia kerkesi pyörimään päässä. Lopulta sain viestin että kaksi blenheim tyttöpentua on saatu ulos hengissä yli 12 tuntia ensimmäisen pennun syntymästä, mikä helpotus! Molemmat tytöt painoi 273g.
Doran kohtu oli huonossa kunnossa ja siinä oli melkein reikä eli ohuen ohut, kohtu poistettiin sitten samalla.

Dora ja pennut voi tällä hetkellä hyvin, katsellaan nyt kuitenkin hissukseen kuinka rupeavat kasvamaan.

Kiitokset kaikille ystäville myötäelämisessä ja tsemppaamisessa! Kiitos Pirita kätilöinti avusta ja ell Marinalle sekä hoitaja Helenalle kun tulivat vapaapäivältä apuun.
Erityiskiitokset Ihanalle miehelleni <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti